Jak mít více ze života

Možná, že se vám podaří lépe nakládat s vaším časem, když na chvíli zpomalíte a zauvažujete nad tím, zda se nezařídit podle následujících doporučení.

Ilustrační snímek

1. Dopřejte si dny jen pro sebe

Může dávat smysl pravidelně si udělat jeden den jen pro sebe. Stačí dát si jeden den za měsíc volno, abyste si důkladně načrtli své plány a přehodnotili své cíle.

Osobní den má být dnem věnovaným sebereflexi a osobnímu rozvoji. Může to znít trochu zvláštně, ale možná právě tenhle jeden den může být to, co vám přinese lepší budoucnost. A pozor, jen půl dne nejspíš takto nezafunguje. Musíte si vyhradit celý den.

2. Věnujte čas i lidem, kteří nejsou jako vy

Lidé, se kterými trávíte svůj čas, vás hodně ovlivňují. A také ovlivňují to, co pak sami děláte, jak trávíte své dny. Zkuste tedy trávit čas s lidmi, kteří vašemu životu přinášejí něco nového.

Když budete trávit čas jen s lidmi, kteří jsou vám podobní zkušenostmi i názory, uzavřete se tím před zbytkem světa. Pokud to se seberozvojem a překonáváním sebe sama myslíte vážně, musíte ze své komfortní zóny vystupovat co nejčastěji. Zkoumejte nové oblasti, travte čas s lidmi, kteří vás někam směřují.

3. Naplánujte si časové úseky pro opravdovou práci

Když jste v práci, je dobré zapracovat si do typického pracovního týdne určité kratší časové bloky. Třeba 2 hodiny. Nebo si můžete vyblokovat 30 minut každý den ráno před tím, než vůbec odejdete z domu. Vymezte si čas, který bude určen práci bez jakýchkoli vyrušení, radí článek z addicted2success.com.

4. Užívejte si zábavu

Nebuďte hrdí na to, jak jste vystresovaní. Lidé, kteří se pyšní tím, jak jsou extrémně vytíženi, pak o víkendu obvykle přecházejí do opačného extrému. Hodně pijí nebo celý víkend stráví před televizí. A to skutečně není nejlepší způsob, jakým žít.

Snažte se užít si všechny okamžiky. Promluvte si s kolegy. Chvalte lidi kolem sebe. Navazujte přátelství s ostatními. Učte se novým věcem.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success