Jak konečně změnit svůj život k lepšímu

Tyto tipy vám přinesou úspěch, který si už tak dlouho přejete.

Ilustrační snímek

Nepřeceňujte počítání skóre

Mnoho úspěšných lidí se nikdy nezaměřovalo na výsledek – ať už je ten výsledek v jejich případě cokoli. Jde totiž hlavně o proces. Když se soustředíte na to, co vlastně děláte, žádoucí výsledek se dostaví sám. Určete si tedy cíl, ale pak ho křečovitě nesledujte. Raději se zaměřte na to, co vás k tomu cíli skutečně dostane. Jde o to pracovat a soustředit se na ten proces, na vybudování každodenních návyků, které vás dostanou blíž vašemu cíli.

Nejde o naše očekávání – záleží na tom, co reálně děláme

To, jak na tom jsme, se neodvíjí od našich očekávání. Daleko víc platí, že vždy dosáhneme jen úrovně, na kterou se dostaneme naší praxí. Pokud chcete dosahovat lepších výkonů, potřebujete víc praxe. Co to pro nás tedy znamená? Měli byste dovednosti, které si chcete osvojit, rozdělit na jejich složky. Tyto menší složky dovedností následně musíte co nejvíc procvičovat a zdokonalovat se v nich. Zaměřte se na tyto malé věci, zlepšujte se v nich a stanete se lepšími i v té původní, celkové dovednosti, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

Záleží na tom, jací jste, méně pak na tom, co děláte

Pokud chcete změnit svůj život, nedosáhnete toho jen tím, že začnete něco dělat. Nejprve musíte začít s tím, jak to máte nastavené v hlavě. Nejprve se totiž musíte tak trochu stát někým novým, teprve potom můžete začít jednat správně. Pro trvalou změnu je prostě nutný zásadní posun ve vaší osobnosti, ve vaší identitě. Naše jednání totiž velmi silně souvisí s naším vnímáním vlastní identity. To tedy znamená, že abychom změnili své činy, musíme změnit také svá přesvědčení, jinak nakonec vždy budeme sabotovat sami sebe.

Takže neříkejte „přestanu kouřit". Lepší je říci „Jsem nekuřák.", protože to posunuje správným směrem celou vaši identitu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success