Jak docílit toho, aby vás vaši podřízení viděli jako skvělého vedoucího

„Můj vedoucí je skvělý.“ Věta, která není slyšet příliš často, ale někdy přeci jen zazní. V čem spočívá úspěch těch, o kterých jejich podřízení toto jedinečné prohlášení říkají a jak i vy můžete tohoto statusu dosáhnout?

Ilustrační snímek

Vedení

Podle Science Daily je základní vlastností kvalitního vedoucího především samotná schopnost vést. Zní to banálně a samozřejmě, ale stále příliš mnoho lidí na manažerských pozicích nedokáže své podřízené vhodně směrovat a motivovat. Častým problémem bývají nedefinovaná pravidla, neschopnost komunikace, absence společného cíle a směřování, stejně jako časté a náhlé změny plánů a agendy. To vše ústí v to, že mnoho vedoucích spíš šíří nejistotu a zmatek, než aby činili ze svých podřízených sebevědomé, motivované jedince.

Prostor

Kvalitní vedoucí si umí vybírat své podřízené a následně jim i náležitě důvěřují. Proto jim nechávají dost prostoru pro vlastní iniciativu a jednání, nesešněrovávají je přílišným množstvím striktních pravidel, a naslouchají jejich názorům. Pokud nemůžete vašim podřízeným důvěřovat, je to pouze vaše vina, protože chyba je buď v nastavení pravidel, nebo v samotném výběru pracovníků.

Chvála

Mnoho manažerů natolik monitoruje chyby a přešlapy svých zaměstnanců, že jim nezbývá žádná kapacita pro to, aby také někoho chválili. Přitom pochvala od vedoucího je překvapivě účinná metoda, jak namotivovat zaměstnance k dalšímu pracovnímu výkonu. Nepodceňujte sílu slov chvály a nezapomínejte na to, že všichni jsme rádi za kvalitní práci pochváleni. Jestliže nebudete chvále věnovat náležitou pozornost, může se stát, že u vašich podřízených prudce naroste frustrace a nespokojenost.

 

-mm-

Zdroj: Science Daily - americký internetový magazín věnovaný vědě, technologiím a medicíně.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Science Daily