Jack Welch spouští on-line MBA

Legendární bývalý výkonný ředitel společnosti General Electric Jack Welch se rozhodl vstoupit do světa on-line MBA a přinést s sebou své dobře zdokumentované manažerské a vůdcovské principy. Jack Welch Management Institute začne s prvními kurzy na podzim.

Ve srovnání s náklady na MBA studium v tradičních učebnách převyšujícími 100 tisíc dolarů, mohou studenti tohoto nového programu absolvovat za přibližně 20 tisíc dolarů. „Myslíme si, že tím MBA více zpřístupníme těm, kteří po něm lační," uvedl Welch. „A mohou si u toho udržet své zaměstnání."

Založení Welchova vzdělávacího institutu umožnil jeho dřívější nákup Myers University v Clevelandu, která se potýkala s finančními problémy. Jeho rozhodnutí vstoupit na trh on-line vzdělávání je velmi dobře načasované. Obchodní školy dnes potvrzují rostoucí zájem středních manažerů o rozšíření vzdělání, než si najdou novou nebo lepší práci. Welchův program s pružným rozvrhem a levným školným tak může být dvakrát atraktivní.

Welchovou výhodou je také to, že má něco, co jej výrazně odliší od konkurenčních programů MBA - sebe. Kromě toho, že se podílí na organizaci studia, poskytne také výukové materiály ze své praxe a dřívějších přednášek na kamenných univerzitách.

Prostředí MBA není pro Welche zcela neznámým. V uplynulých třech letech vyučoval velmi populární kurz vůdcovství na Sloan School of Management při MIT. Své jméno propůjčil také obchodní škole při Sacred Heart University ve Fairfieldu ve státě Connecticut.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek