Investice která se vyplatí: Zbavte se digitálních vyrušení (2/2)

Ilustrační snímek

V předchozím článku jsme viděli, proč jsou i ta nejmenší vyrušení špatná. Také jsme odhalili důvod, proč je mnoha vyrušením tak těžké odolat. Nicméně je možné získat nad digitálními vyrušeními nadvládu, tvrdí web addicted2success.com. Jak?

Úprava pracovního prostředí

Vypněte, odstraňte nebo odinstalujte co nejvíce digitálních rušivých prvků ve svém okolí. Snažte se, aby váš počítač i telefon byly co nejprázdnější. Tím, že provedete pár změn, získáte mnohem více času bez jakýchkoli vyrušení.

Zabere to jen hodinu

Investice jen jedné hodiny času do toho, abyste se zbavili všech digitálních vyrušení, která vás pokoušejí a ruší každý den, se vám bohatě vyplatí. Udělejte to ještě dnes, nebo na to zapomenete. Je velmi pravděpodobné, že to pro vás bude nejlepší časová investice letošního roku. Proč? Každé digitální vyrušení, které odstraníte, vám uchrání hodiny produktivní práce v budoucnosti. Zde je několik tipů, jak s takovým úklidem začít.

1. Textové zprávy

Nastavte si na mobilu raději vibrace, než aby vydal zvukový signál pokaždé, když obdržíte novou SMS. Během pracovní doby vypněte zvuky na soukromém mobilu úplně.

2. Messengery a online chatování

Pokud používáte messengery typu Google Chat nebo Skype, nastavte je defaultně jako vypnuté. Nenechte je automaticky zapnout pokaždé, když nastartujete počítač.

3. Systémové zprávy

Odstraňte tolik ikon, kolik jen půjde. Zbavte se toho, jak vás nesmyslně ruší. Většiny ikon se zbavíte pravým tlačítkem myši a volbou “nastavení”.

4. Zvuková oznámení

Ta jsou skutečným zabijákem produktivity. Všechna pípání a vrnění bez milosti povypínejte.

5. Internetová rozptýlení

Odstraňte všechny záložky, které máte v prohlížeči tak, abyste je museli psát ručně.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success

Články v sérii

Aktuální

Investice která se vyplatí: Zbavte se digitálních vyrušení (1/2)

Aktuální

Investice která se vyplatí: Zbavte se digitálních vyrušení (2/2)