Investice do sebe se vyplatí

Každodenní stres způsobený pracovním vytížením je v současné době běžnou realitou. V posledních letech se stále více prosazuje trend osobního zájmu o zdravý způsob života, tzv. wellness. Jeho nejdůležitější součástí je snaha o to, aby se člověk cítil dobře fyzicky i duševně. Vzniká tak stále pestřejší nabídka relaxačních možností.

Relaxační centra nejsou jen místem pro nemocné, jako tomu bylo v minulosti. Nabízejí především rehabilitaci či masáže, ale také vířivky, sauny, elektroléčbu nebo akupunkturu. Dále sem patří klasické bazény, akvaparky, cyklistické stezky, posilovny apod, kde mohou lidé načerpat pohodu a nové síly.

Současným hitem jsou čokoládové masky masáže, které do Evropy dorazily z Thajska. Kakaové antioxidanty totiž pomáhají zpomalovat stárnutí pleti. Novinkou jsou také medové masáže, které odstraňují z těla toxické látky a aktivují vnitřní orgány. Velmi přínosné jsou nejrůznější bahenní kůry, ale na roganismus působí blahodárně i chlad.

Léčivým působením chladu na lidský organismus se zabývá metoda zvaná kryoterapie. Chlad má ale nejen léčebné účinky. Pomáhá také k celkové regeneraci organismu, posílení imunity a prevenci onemocnění a kosmetickým úpravám. Sportovcům pomůže zvýšit vytrvalost a výkonnost, jelikož přispívá k růstu svalové hmoty.

Článek shrnuje zajímavé možnosti využití popsaných relaxačních technik na Slovensku.

-kk-

Zdroj: Etrend.sk - Informace o trendech v marketingu a řízení podniku.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Etrend.sk