Introvert je také týmový hráč

Introverti jsou na pracovištích méně nápadní, jejich schopnost pozorně a aktivně naslouchat z nich však činí významné nositele myšlenek. Proto by si manažeři neměli automaticky myslet, že jim chybí ambice a schopnost přispět týmové práci. Jak tedy co nejefektivněji pracovat s introverty?

Uvědomte si, že introverti potřebují ke své práci klid a prostor. Dejte jim také čas, aby zpracovali nové informace. Tlačit je k okamžité odpovědi nebo akci nefunguje. Snažte se maximálně omezit veškerá vyrušení. Nevnucujte jim ani společenské akce s dalšími kolegy, není-li jim to příjemné. To, že však introvert nemá rád bujaré večírky ještě neznamená, že by neocenil posezení u kávy mezi čtyřma očima nebo v menší skupině lidí – naopak.

Snažte se vytvářet nenásilné příležitosti, jak zapojit introverty do hovoru. Sami jistě víte, že když tito lidé mluví sami od sebe, přicházejí s velmi dobře připravenými myšlenkami. Dejte jim zkrátka čas. Smiřte se s tím, že před vámi budou zavírat dveře, aby měli klid, to však neznamená ani strach ani snahu se vám vyhnout.

-kk-

Zdroj: SelfGrowth.com - online komunita věnovaná osobnímu rozvoji
Zobrazit přehled článků ze zdroje SelfGrowth.com