I z mafie si lídři mohou vzít (pozitivní) příklad pro vedení lidí a týmů (1/2)

Mnoho zločineckých syndikátů přežilo i více než sto let navzdory tlakům, které se průběžně snažily jejich strukturu a fungování narušit. Jak je to možné, když gangsteři nemohou jednoduše nechat členy týmu přihlásit se třeba k online školení? Mají snad kouče a mentory? A co si z jejich počínání mohou vzít pozitivního lídři v běžných firmách?

Ilustrační snímek

V knize „Relentless: The Forensics of Mobsters: Business Practices“ popisují její autoři Jerold L. Zimmerman a Daniel P. Forrester principy vedení syndikátů organizovaného zločinu, které vytvářejí vysoce výkonné týmy velmi loajálních gangsterů, neuvěřitelně silné značky a kultury s dlouhodobou perspektivou a neutuchajícím zaměřením na „zákazníka“.

Kniha také nabízí pět transformačních lekcí leadershipu, které postupně ve dvou článcích probereme.

1. Řiďte se stejnými základními ekonomickými principy jako gangsteři

Všechny organizace, zákonné i nezákonné, se potýkají se stejným problémem správy a řízení společností: jak přilákat, udržet a motivovat pracovní síly, které se zajímají o sebe, aby dosáhly poslání a strategie organizace. Všechny firmy musí lidem poskytnout znalosti a pobídky k realizaci úkolů ve prospěch organizace. Poté je třeba měřit a odměňovat výkon těchto jednotlivců. Lídři také musí rozvíjet kulturu, která komunikuje vizi a strategii organizace.

Například americká mafie přežívá pomocí dobře definovaných organizačních schémat, která posilují malé specializované gangy. Tyto gangy si ponechávají zhruba 75 % svých nezákonných zisků a zbytek předávají jako druh franšízového poplatku. Jejich šéfové vytvořili trvalé zločinecké kruhy pomocí základních ekonomických konceptů správy a řízení společností, které musí dodržovat také manažeři ve firmách. Princip je podobný.

2. Gangsteři přizpůsobují své strategie, správu a řízení společnosti neustále se měnícímu světu

Historie je plná příkladů lídrů, kteří se snaží přejít do nové reality, když se jejich svět náhle změní. Ekosystémy lídrů se vyvíjejí a také se musí vyvíjet jejich strategie. Nové a odvážné strategie však často vyžadují změnu správy a řízení společností, aby přilákaly, udržely a motivovaly pracovníky, kteří se zajímají o sebe, k implementaci často kontroverzních nových strategií. Ukazuje se, že syndikáty organizovaného zločinu neúnavně hledají a implementují nové změny podle aktuálních příležitostí.

Nedávno například INTERPOL vydal globální varovnou výstrahu, která varuje před tím, že se sítě organizovaného zločinu mohou zaměřit na vakcíny proti COVID-19 pro svůj byznys. Důsledky si dokážete domyslet.  

 

-bb-

Zdroj: Leadership Now - web věnovaný široké škále aspektů leadershipu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Leadership Now

Články v sérii

Aktuální

I z mafie si lídři mohou vzít (pozitivní) příklad pro vedení lidí a týmů (1/2)

Aktuální

I z mafie si lídři mohou vzít (pozitivní) příklad pro vedení lidí a týmů (2/2)