I ti nejúspěšnější začínali od píky

Každý musí nějak začít svou profesionální kariéru. První zaměstnání, k nimž jsme původně přistupovali pouze jako k možnosti něco si vydělat, se však mohou ukázat jako důležité odrazové můstky. I ti nejúspěšnější a nejvlivnější manažeři začínali mnohdy prostě. Přestože ve svých prvních zaměstnáních měli k vedoucím rolím daleko, získali v nich důležité zkušenosti, které mohou uplatňovat dodnes. Portál Buisnessinsider.com připomněl začátky předních světových manažerských osobností.

Král hamburgerů začínal jako trainee

Výkonný ředitel společnosti McDonald's Jim Skinner začal v roce 1971 jako trainee v jedné z poboček McDonald's ve státě Illinois. Za dva roky absolvoval interní univerzitu, a tak započal svou cestu do ředitelské kanceláře.

Král diskontů byl skladníkem

Výkonný ředitel společnosti Walmart International Doug McMillon si také sám prošel praxí řadového zaměstnance ve „své“ společnosti. Jeho prvním zaměstnáním byl vykladač nákladních vozů v distribučním středisku Walmartu v Arkansasu.

Investiční mág prodával pivo na baseballu

Výkonný ředitel investiční banky Goldman Sachs Lloyd Blankfein si vydělal první peníze prodejem piva fanouškům na stadionu New York Yankees. Postupně si dokázal vydělat více než největší sportovní hvězdy.

Zakladatel počítačového impéria myl nádobí

Výkonný ředitel počítačové společnosti Dell Michael Dell začínal umýváním nádobí v čínské restauraci. V roce 2009 se Čína stala druhým největším světovým trhem pro počítače značky Dell, což firmě přineslo příjem ve výši 4 miliard dolarů.

Šéf mediálního gigantu ověřoval zprávy

Výkonný ředitel mediální společnosti Time Warner Jeff Bewkes chtěl být televizním reportérem a začínal jako pomocník při ověřování zpráv pro NBC News. Naučil se tam zřejmě dost na to, aby NBC Universal nekoupil.

-kk-

Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider