Hewlett Packard žaluje bývalého ředitele kvůli přestupu k Oraclu

Společnost Hewlett-Packard podala žalobu na svého bývalého výkonného ředitele Marka Hurda. Snaží se tak zabránit jeho nástupu do konkurenční společnosti Oracle, která Hurdovi po nedávném odchodu z HP v důsledku skandálu se sexuálním obtěžováním nabídla pozici prezidenta. Soudu v americké Kalifornii předložila dokument, v němž popisuje, že by Hurd mohl ohrozit její nejcennější obchodní tajemství a další důvěrné informace.

Dle informací, které uvádí americký zpravodajský server CNN, nesepsal Hewlett-Packard s Hurdem explicitní konkurenční doložku v pracovní smlouvě, ale každý rok předkládal k podpisu smlouvu o utajení určitých informací. Odstupné ve výši 12,2 milionu dolarů jej pak dle vedení HP zavazuje tyto smlouvy dodržet a 24 měsíců po odchodu se zdržet „konfliktních“ obchodních aktivit.

Smlouva o utajení by měla Hurdovi zabránit, aby například jménem konkurence komunikoval s klienty Hewlett Packard. Vzhledem k odmítavému přístupu kalifornských soudů ke konkurenčním doložkám má však Hurd určitou výhodu.

-kk-

Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com