Gabriel Eichler pokračuje v investování stamilionů

Gabriel Eichler nedávno koupil výrobce domácích spotřebičů ETA a i nadále se rozhlíží po dalších možnostech, jak zhodnotit miliardy své investiční skupiny Benson Oak. Letos se chystá hlavně v Česku a na Slovensku investovat stovky milionů korun, podle příležitostí i miliardy. V budoucnu by své portfolio rád rozšířil tak na pětisetkilometrový okruh kolem Prahy.

Gabriel Eichler je známý jako tak zvaný anděl byznysu - investor, který pomáhá malým nadějným projektům. Od toho ale nedávno ustoupil. Andělské investice podle jeho slov stojí sice méně peněz, ale vyžadují dost práce - najít patřičný management, marketing. Je třeba sledovat je více kompletně než investice do firem, které jsou známé.

V současnosti je v Česku lidí, kteří mohou prodat firmu za cenu v rozmezí 5 - 20 milionů eur, hodně. Při prodeji podniku majitelé často přemýšlejí, jak v Česku úspěšné firmy dostat třeba na mezinárodní pole a posunout je dál. Chtějí si také vytáhnout část peněz z firmy. Většinou ale nechtějí prodat firmu celou i proto, že nevědí, co by s tolika penězi dělali.

-hp-

Zdroj: Aktuálně.cz - český on-line deník
Zobrazit přehled článků ze zdroje Aktuálně.cz