Francie láká na vinařské akce po Novém roce

Na počátku příštího roku proběhne ve Francii hned několik zajímavých akcí pro milovníky vína. Konkrétně půjde o přehlídky v Angers, Montpellier a Beaujolais.

6. - 8. února se uskuteční tradiční přehlídla produkce z povodí Loiry Salon des Vins de Loire v Angers. Účastnit se bude 570 vinařství včetně řady prestižních, která představí především mladší vína. Přehlídka je určena hlavně pro profesionály, účast dalších návštěvníků ale není problémem.

Větší akcí pak bude Vinisud v Montpellier ve dnech 20. - 22. února. Tato přehlídka se koná vždy jednou za dva roky. Letos představí více než 1 500 vystavovatelů z Francie, ale i Alžírska, Řecka nebo Portugalska. Přehlídka je určena zejména návštěvníkům z řad zájemců o vína pro běžnou spotřebu.

Nakonec mají zájemci možnost navštívit druhý ročník přehlídky s názvem Rendezvous Beaujolais ve dnech 17. a 18. března. Vinaři budou představovat svou produkci celkem na pěti místech regionu Beaujolais, takže se jedná o akci zajímavou i z místopisného hlediska. Přehlídka je určena hlavně pro profesionály.

-kk-

Zdroj: Víno.cz - Obsáhlý průvodce světem vína a vinařství.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Víno.cz