Ego a tým nejdou dohromady

Ilustrační snímek

Chcete zlepšit spolupráci ve vašem týmu a dosahovat společně větších úspěchů? Pak se držte následujících principů, které pomohou vašemu týmu překonat i ty nejnáročnější překážky. Upozornil na ně server Inc.com. Zároveň však také upozornil, že nejde o pracovní návyky, které by vznikaly automaticky. Jako lídr týmu byste měli aktivně budovat každodenní kulturu založenou na těchto principech a neustále rozvíjet své lidi. Sedm principů výjimečných týmů tedy zahrnuje:

1. Silný lídr

Ať už členové vašeho týmu pocházejí odkudkoli, potřebují silného lídra, jemuž mohou věřit a který ponese odpovědnost za společnou práci.

2. Měřitelné cíle

Každý člen týmu musí přesně vědět, čeho má tým dosáhnout. A přesně to může vědět jen tehdy, pokud bude tým mít objektivně měřitelné cíle.

3. Individuální role

Každý člen týmu musí přesně vědět také to, co musí on sám dělat každý den, aby tým mohl dosáhnout svých cílů.

4. Sdílené zdroje

Členové týmu musejí být ochotni sdílet fyzické i duševní zdroje, které potřebují k plnění týmových cílů.

5. Efektivní komunikace

Tým by se měl pravidelně scházet a komunikovat o postupu směrem ke svým cílům. Všichni by měli vědět, co se v týmu děje a co se od nich očekává do dalšího setkání.

6. Absolutní oddanost

Tým by měl být připraven udělat vše potřebné k dosažení svých cílů. Neznamená to však zcela obětovat soukromý život práci. Jde o hledání rovnováhy.

7. Žádná velká ega

Silná ega nemají v týmu co dělat. Pokud má tým fungovat, musí jeho lídr naučit své lidi, že tým a společné cíle jsou důležitější než jednotlivci.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com