E-Mentoring - elektronické vzdělávání

Tam, kde se uplatňuje pružná pracovní doba, není jednoduché zajistit odpovídající školení personálu. Vaši zaměstnanci nejsou v kanceláři od 9 do 17 hodin, od pondělí do pátku. I proto je stále důležitější udržovat své zaměstnance na dobré odborné úrovni. E-mentoring nabízí program distančního školení, který je natolik flexibilní, že jej mohou využívat i mobilní zaměstnanci s pružnou pracovní dobou.

Elektronické vzdělávání si klade stejné cíle, jako vzdělávání klasické. Jde hlavně o průběžné rozvíjení dovedností zaměstnanců, přičemž směr vzdělávání se zpravidla volí podle toho, v jaké oblasti ten který zaměstnanec pracuje. Rozdíl však spočívá ve způsobu, jakým školení probíhá. Díky Internetu totiž mohou jednotliví účastníci školení komunikovat z různých míst takřka v reálném čase.

Je pravdou, že někteří jedinci hájí názor, že například elektronická pošta je příliš neosobní, ale to z ní nečiní horší nástroj na přenášení informací. A velkou výhodou takového přístupu ke vzdělávání je, že je dostupné prakticky kdekoli.
Zdroj: Jobpilot.co.uk - britský server s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Jobpilot.co.uk