E-learning a vzdělávání vedoucích pracovníků

E-learning nabízí proti běžným způsobům vzdělávání mnoho výhod, ale také nevýhod. Výhodou jsou úspory nákladů a možnost vytváření komunit, ale v případě vzdělávání vedoucích pracovníků nejsou tyto výhody zcela prioritní. Výkonní vedoucí oceňují spíše možnost adaptace e-learningového řešení na konkrétní potřeby.

Dodavatel e-learningového řešení proto musí nejprve rozhodnout, které nedostatky mohou manažeři ve svém vzdělání pociťovat a musí posoudit, zda tyto problémy dokáže e-learning efektivně řešit. Manažeři však tyto problémy a nedostatky většinou řeší delegováním pravomocí nebo outsourcingem (přenecháním některých povinností externím odborníkům).

E-learning může efektivně pomoci tam, kde se zatím vše řeší vytvářením dalších manažerských míst. Náklady na transakce a časové prodlevy mezi jednotlivými informacemi, které při tomto procesu vznikají, se dají díky e-learningu eliminovat. Čas manažerů je drahý, proto je třeba stabilní softwarové řešení, které podporuje včasné rozhodování.

E-learningové řešení pro vedoucí pracovníky může sloužit jako nedocenitelný zdroj informací, zejména tehdy, když je potřeba konzultovat určitý problém s odborníkem.

E-learning také plní funkci diskrétního poradce, zejména v situacích, kdy by při konzultaci s druhým člověkem mohl hrozit únik informací.
Zdroj: E-learning Magazine - Vše o e-learningu
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-learning Magazine