Dva účinné způsoby, jak změnit smýšlení, když se cítíte na dně

Naše smýšlení dovedeme změnit i bez toho, abychom si vedli deník, meditovali nebo abychom se pouštěli do dalších časově náročných kroků, které jsou obvykle doporučovány pro dosažení trvalé změny. Naštěstí existuje také pár rychlých, ale velmi účinných způsobů, jak své smýšlení změnit téměř okamžitě.

Ilustrační snímek

Pečujte o to, jak smýšlíte. Jde to i když nemáte čas na to, abyste tomu věnovali pravidelné a dlouhodobé úsilí – podívejme se jak na to.

Změňte to, jak svou situaci vnímáte

Chcete-li změnit své smýšlení, to nejrychlejší, co můžete udělat, je změnit to, jak se na svou situaci díváte. Takové rozhodnutí může být opravdovým zlomem ve vašem životě. Když se vám něco nepodaří, zareagujte tak, že změníte svůj pohled na vaši situaci. Pak si stanovte nový plán a jistě svých cílů dosáhnete.

Ano, může to být obtížné – když se však podíváte na svou situaci jinýma očima, opravdu všechno se promění a vaše situace najednou bude jiná. To může být obrovským zdrojem energie, která vám dodá tolik potřebný povzbudivý impuls. Změna náhledu na vaši situaci se dá provést rychle, během několika okamžiků. Uvidíte pak najednou nové příležitosti, které z této změny perspektivy vyplynou – a jste najednou připraveni jít dál a uspět, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

Uvědomte si, že jste už přece něčeho dosáhli

Rozpomeňte se na svá vítězství. Bez ohledu na výzvy, kterým v současné době musíte čelit, nejste budižkničemu. Proto není důvod, abyste se cítili nepotřební a neschopní. Není to tak, že byste přicházeli o všechno. Zdrojem našich pochyb je to, že jsme biologicky nastaveni tak, abychom si pamatovali všechny špatné věci, které se nám přihodily. I tak jsme však přece zažili mnoho dobrých věcí, třebaže si je vždy nevybavujeme.

Nenechte tedy tento váš prastarý mechanismus pro přežití, aby vás udržoval v trápení. Uvědomte si své minulé výhry a vzpomeňte si na ně. Díky tomu se zbavíte příliš silných negativních emocí, které můžete ve chvíli neúspěchu cítit.

Rozpomeňte se tedy na své výhry, které jste v minulosti zažili. Zaměřte se na to, čeho jste dosáhli. Posílíte tak svou sebedůvěru a získáte novou víru v sebe sama a ve vaše schopnosti.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success