Důvěryhodnost není jen o tom, že nelžete…

Své sny a cíle popisujte s vášní a odhodláním. Mluvte o tom, co vás motivuje – o smyslu, kterému věříte. Při popisování svých snů a dosavadního života však nelžete. Také byste neměli tvrdošíjně mluvit jen o tom, jak jste dokonalí, protože to je prostě otravné.

Ilustrační snímek

Autor článku na webu addicted2success.com vypráví, jak se dozvěděl, že jeden z jeho přátel má velmi svérázný způsob sebeprezentace. Na svém webu totiž tvrdil, jak je úspěšný podnikatel, ale opak byl pravdou.

Dokonce několik bohatých lidí požádal o značné peněžní částky a měl i další požadavky. Chtěl například parkovací místo v budově, kde byla kancelář jednoho z nich, přičemž v dané budově nedostal parkovací místo skoro nikdo. Takového člověka není možné brát vážně, alespoň pokud jde o obchodní vztahy.

Jak neztratit důvěryhodnost

1) Hlavně nelhat

Pokud lžete, pak ani žádnou důvěryhodnost nemáte. Jak asi víte, lidé se s těmi, kdo lžou, ani nechtějí znát. Proto vždy říkejte věci přesně tak, jak jsou.

Buďte upřímní a možná vás překvapí, jak přesvědčivé mohou být vaše skutečné motivace a důvody. Když lžete, následky budou vždy ohrožovat vaše budoucí příležitosti.

2) Nemluvte o sobě přespříliš

Všichni jsme potkali nafoukance, kteří neustále vykládají o sobě a nikdy nezmlknou. Pokud chcete posílit svou důvěryhodnost, pamatujte, že ne každá konverzace musí být o vás.

Můžete to dělat jako slavný Larry King: být fascinováni ostatními. Ptejte se jich a pozorně vyslechněte jejich odpovědi. Stanete se tak magnetem pro zajímavé lidi.

3) Mějte sny

Ano, můžete mít své sny. To je v pořádku. Ale opatrně – když o nich někomu budete vyprávět, neměl by dotyčný mít pocit že jste opilí nebo šílení. Nebuďte výstředním bláznem – buďte přesvědčiví a vášniví, ale ne přes míru.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success