Dostatek spánku k odpočinku nestačí. Zapojte meditaci

Vaše mysl pravděpodobně jede na plné obrátky, pokuste se proto občas na chvíli zastavit. Meditace vám může přinést mnoho dobrého.

Ilustrační snímek

Pokud se často potýkáte s chřipkou a nachlazením, i tady může pomoci meditace. Odpočinek je nezbytný pro váš imunitní systém a spánek není jediným druhem odpočinku. Nevyužíváním toho, co meditace nabízí, vlastně bráníme svému vlastnímu úspěchu. Proč? Článek na webu addicted2success.com vysvětluje, že bez meditace jsme:

1) Uvězněni v návalech emocí

Meditace pomáhá osvobodit se z vězení, které pro nás leckdy vytvářejí naše vlastní emoce. Mnoho z nás možná neví, jak se účinně vypořádat s vlastními pocity. A to vede k nedostatku kontroly. Špatnou zprávou je, že negativní emoce vedou k další negativitě. Z této spirály musíte uniknout. Předejděte depresi a meditujte, abyste si dokázali své emoce lépe uvědomit, přijmout je a vypořádat se s nimi.

2) Nesoustředění

Bez meditace nejsme tak pozorní ani soustředění, jak bychom díky meditaci být mohli. Je-li ve vaší práci nutný multitasking, meditujte, a vícero úkolů najednou pak budete zvládat mnohem lépe. Schopnost lépe se soustředit je neocenitelná také tehdy, když máte mít prezentaci. Meditace vás činí odolnějšími a klidnějšími.

3) Nedýcháme zhluboka

Meditace vyžaduje důslednou pozornost upřenou na náš vlastní dech. Výsledkem potom je, že přestaneme dýchat mělce. Dýchání zhluboka pomáhá k lepšímu soustředění a my cítíme, že opět máme kontrolu pevně v rukou. Naše sebedůvěra tak stoupá.

4) Jsme ve stresu

Přes den se mnohé z našich myšlenek opakují a přicházejí k nám znovu a znovu. Meditace našemu mozku pomůže na chvíli zastavit a odpočinout si od neustálého zpracovávání toku myšlenek. Meditace nám tak umožňuje zůstat klidnými i v náročných situacích.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success