Dokážete být šťastní i v těžkých časech?

Ilustrační snímek

Měli bychom se starat o to, jak jednáme s ostatními lidmi. Proč? Protože náš čas je omezený, máme jen něco mezi 40 a 60 lety. Po této době se náš život začne rozpadat. Začneme zapomínat a naší hlavní starostí bude, jak si naplánovat ty zbývající roky života.

Co vlastně chcete?

Zamyslete se nad tím, co byste si rádi přečetli na svém náhrobku. Ano, je to trochu morbidní představa, ale zkuste to. Ukáže vám to vaše nejhlubší touhy a cíle. Co by popisovalo osobnost, se kterou byste u sebe byli spokojeni? Je dobré si to uvědomit, i když je pravda, že nad některými oblastmi života nemáme kontrolu, nebo aspoň ne takovou, jakou máme nad jinými oblastmi. A nakonec to s námi do jisté míry dopadne tak, jak se životu zachce.

Zlatá pravidla štěstí

Užívejte si svou práci, jednejte s lidmi férově a bavte se, i když dodržovat tato přikázání může být někdy těžké. Je snadné na ně zapomínat, když se na nás každý den valí povinnosti a problémy. Platí to i v případě tak závažných problémů, jako je nádorové onemocnění. To byl například případ autora článku na webu management-issues.com.

Měl nádor na mozku a musel na operaci, která v případě mozku nikdy není snadná. Musel se vyrovnat s tím, že má v hlavě dvě díry, které doktoři potřebovali k tomu, aby nádor vyjmuli. Objevily se komplikace, kvůli kterým bylo zotavení pomalejší, ale nyní je vše v pořádku. Jeho stav se mění k lepšímu a jeho život je téměř normální, jako byl předtím. A to jen několik měsíců po operaci.

Štěstí je v nás

Štěstí je emoce, kterou si nemůžeme dovolit nechat odejít. I když je doba těžká, musíme si štěstí udržet. Je to ten pocit, který zažíváme tehdy, když se snažíme dosáhnout svého potenciálu. Nesetrvávejte ve špatných myšlenkách, přestože je naprosto normální, že se tu a tam objeví.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues