Dobrý lídr pomáhá, věří, naslouchá

Aspirujete na vedoucího týmu? Usilujete o povýšení, nebo již vedoucím jste? Cítíte, že v sobě máte něco, díky čemuž můžete vést a motivovat ostatní?

Podívejte se 5 návyků, které byste si měli osvojit, pokud svůj potenciál lídra chcete skutečně vážně rozvíjet.

Ilustrační snímek

1. Pomoc ostatním

Na prvním místě uvádí server INC.com neustálou ochotu a schopnost pomáhat ostatním, dávat jim rady, mentorovat je (v pozitivním smyslu). Z vašeho chování by mělo být jasné, že vám jde o to, aby ostatní nalezli to nejlepší v sobě.

2. Plánování

Správný lídr důkladně plánuje. A co víc, má pravidelně rozvržené chvíle, kdy plánuje další strategie a systematizuje svou budoucí práci.

3. Přizpůsobení

Lídr od přírody si uvědomuje, že každý člověk je jedinečný, a také k nim tak přistupuje. Svým chováním inspiruje, ale zároveň je při jednání s různými lidmi schopen komunikovat způsobem, který jim vyhovuje.

4. Důvěra

Lídr by neměl vše dělat pouze sám a nejlépe, ale měl by ostatním dávat určitou míru autonomie a důvěry. Musíte vědět, v čem je kdo dobrý, a v této aktivitě jej maximálně podporovat.

5. Naslouchání

Vedení ostatních je interaktivní proces. Bez schopnosti naslouchat ostatním a bez ochoty skutečně přemýšlet nad tím, co nám jiní lidé říkají, se nikdy nemůžeme stát dobrým lídrem.

-mm- 

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com