Desatero domácí relaxace

Stres si vždy najde nějakou cestu do života vytížených lidí. Naštěstí však existují způsoby, jak relaxovat doma. Článek popisuje deset tipů, které můžete vyzkoušet, například když vaše děti spí nebo se právě pere prádlo.

- Probuďte se nadýchejte se vůně růží, jasmínu či čehokoli,co je vám příjemné. Aromaterapie je dobrým způsobem domácí relaxace.

- Najděte si čas na hluboké dýchání. Soustředění na dýchání je efektivní relaxační technika, zejména před stresující prezentací nebo uprostřed složité diskuse.

- Zlepšete cirkulaci energie ve vašem domě. Inspirujte se metodou Feng Shui. Nová barva stěn nebo nová velká  rostlina může výrazně přispět ke snížení vašeho stresu.

- Najděte si čas na přečtení několika stránek denně. Nemusíte přečíst celou knihu najednou. Pokud ale například dojíždíte do práce vlakem nebo autobusem, vezměte si knihu s sebou. Místo sledování nejnovějších zpráv a zahlcení negativními a stresujícími obrázky si čtěte a uvidíte, že budete lépe spát.

- Snažte se pravidelně spát. Váš denní rytmus se rozhodí, když budete cestovat časovými pásmy nebo vstávat pokaždé v jinou dobu. Pokud máte to štěstí, že váš denní rozvrh je pravidelný, snažte se vstávat stejně i o víkendech. Budete pak mít mnohem jednodušší pondělní rána a o víkendu získáte několik hodin navíc, kdy se budete moci věnovat svým věcem.

- Zlepšete přísun antioxidantů pitím čaje. Ať už máte rádi jakýkoli druh čaje, pijte jej pravidelně. Máte-li problémy se spánkem, zkuste před spaním šálek heřmánkového čaje.

- Vyzkoušejte jógu. Není třeba začínat složitými pózami. Jóga vám může pomoci k větší  pružnosti a zpevnění svalů. Vítání slunce je příjemná série cviků na začátek každého dne.

- Vytvořte si soukromé domácí lázně. Nemusí to být nic okázalého. Jednoduše ukliďte koupelnu, přidejte několik vonných svíček, pusťte příjemnou hudbu a užijte si vonnou nebo bylinnou koupel.

- Staňte se znovu dítětem. Pokud celý den pracujete s počítačem, dopřejte si několik minut na zlepšení své hbitosti a koordinace pohybů tím, že si zahrajete několik jednoduchých her.

- Užívejte si příjemné jídlo. Můžete mít příjemné vzpomínky spojené s určitým druhem koláče, lasagní nebo zmrzliny. I když toto jídlo většinou není zdravé, příležitostně se je dopřejte.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com