Denní snění podpoří vaši kreativní vitalitu

Každý živý organismus má v sobě vitální sílu – entelechii , která se touží projevit. U žaludu to například bude vyrůst v mohutný dub. Naneštěstí řada lidí je příliš zaneprázdněných na to, aby se z „žaludu proměnili v dub“ a ani o tom nevědí. Když lidé znají svoji entelechii a přimějí se sjednotit své myšlenky, záměry a akce s touto vitální silou, zjistí, že se musí méně snažit, více si to užívají a jaksi mimochodem dosahují dobrých výsledků.

Jeden ze způsobů, jak zjistit svou entelechii je oprášit své sny, které každý má, ale nějak se k nim nedostane, nebo které se zdají tak nedosažitelné, že je nechce vůbec začít řešit. Bylo zjištěno, že s tím, jak lidé svou entelechii vyjádří, i když nemusí být přímo vázána na cíl, kterého se snaží dosáhnout, zažívají zajímavé výsledky i v jiných sférách svého snažení. Lidé ale entelechii potlačují z řady důvodů: nedostatku času, peněz či vzdělání a svůj sen odkládají na „někdy“, kde může zůstat roky a vysávat jejich kreativní energii.

 

Dobrá zpráva je, že není třeba velké množství času, prostředků, zkušeností nebo dalších zdrojů na to, abyste se svým snem začali hýbat. Ve skutečnosti stačí k rozhýbání toku kreativní energie a určitým výsledkům, když denně dokážete obětovat 10 minut.

 

Pečlivě o některých svých snech pouvažujte. Po čem váš život volá? Udělejte si seznam všech věcí, o kterých jste někdy uvažovali a nikdy se k nim nedostali. Vyberte si jednu ze seznamu, jedno jak složitou. Účastníci v programech autora příspěvku pak zaměřením se jednu takovou aktivitu často vidí výsledky i v jiných oblastech. Ať už je to úklid pracovního stolu nebo započatí globálního programu pro skoncování s bídou ve světě.

 

Obětujte 10 minut denně a zaměřte se na věc, kterou jste si vybrali. Představujte si, že jste úspěšně dosáhli čehokoliv, co jste si vybrali. Krmte svou fantazii co největším množstvím pozitivní energie. Ptejte se, jaký je jeden malý krůček, který mohu udělat, co mě dostane blíže k mé představě?


-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com