Dejte zaměstnancům před Vánoci dobrý příklad

Stres. Nakupování a dávání dárků. Posílání vánočních přání. Večírky a sváteční obědy. Výzdoba. Zabalování dárků. Rodinné povinnosti a sešlosti. Jak se mohou zaměstnanci v tomto shonu soustředit na svou práci? Co by měl udělat zaměstnavatel?

- Jděte příkladem. Vůdcovství je před svátky velice důležité. Pokud se vy sami nebudete soustředit na plnění úkolů před koncem roku, těžko to můžete očekávat od zaměstnanců.

- Zdůrazněte své programové prohlášení. Konec roku je dobrá doba na připomenutí základního účelu vaší firmy, krátkodobých i dlouhodobých cílů. Stanovte některé nové úkoly a inspirujte zaměstnance svým nadšením.

- Nebuďte skrblík. Pokud přehlížíte vše, co se týká oslav, znovu se zamyslete. Pozvedněte pracovní morálku tím, že zaměstnancům umožníte nějakou zábavu (slavnostní oběd, vánoční výzdoba, cukroví, dárky). Nezapomeňte poděkovat zaměstnancům za dobře odvedenou práci. Snažte se omezit požadavky na práci přesčas.

- Nenechte historii, aby se opakovala. Pokud jste v minulých letech měli na konci roku problémy s produktivitou, uvědomte si, v čem byl problém a odstraňte jej.

- Přemýšlejte o úspěších a sdílejte je. Uvažujte o všem dobrém, čeho jste vy, vaše firma a zaměstnanci letos dosáhli. Soustřeďte se na pozitiva a oceňte své lidi.

-kk-
Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How