Dejte zaměstnancům práci, na kterou budou pyšní

Je mnoho způsobů, jak motivovat zaměstnance. Poctivá zpětná vazba a trénink jsou jen dva z mnoha způsobů na cestě k úspěchu.

Je jen ve vašem vlastním zájmu, aby byli všichni zaměstnanci v práci spokojení a motivovaní. Většina lidí však bere svou práci jen jako způsob, jak platit účty. Berou práci jako něco, kam musejí každý den chodit, ale není nutnost mít rád. Většinou to záleží na pracovním prostředí, kolektivu a vedení, aby měl člověk práci rád. Dejte proto svým zaměstnancům práci, na kterou budou pyšní.

 

V první řadě byste měli svým zaměstnancům dodat energii a sílu a udělat je nezbytnou součástí týmu. Potřebujete vytvořit kulturu, která lidem dovolí vyjádřit myšlenky a tvořivost. Vyzývejte své zaměstnance každý den. Ptejte se jich, co by rádi zlepšili, zda všechno funguje podle jejich představ. Zplnomocněte své zaměstnance a nechte je jednat.

 

Nebojte se poskytovat poctivou zpětnou vazbu. Zaměstnance určitě zajímá, co by mohli zlepšit, co by mohli udělat lépe. Na základě výsledků a chování si vyberte lidi, kteří by mohli být manažery jako vy a trénujte je k úspěchu.

 

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101