Čtyři tipy, jak vůči vašim podřízeným vyzařovat pozitivní energii

Jedním z klíčových úkolů každého manažera je dodat svým podřízeným pozitivní energii. Šéf týmu je tu od toho, aby ostatní povzbudil, když se nedaří. A aby svojí přirozenou autoritou a pozitivním přístupem svým podřízeným dodali jistoty a odvahy. Zde jsou čtyři tipy, jak i vy můžete takovou pozitivní energii vyzařovat, a to i v krizových chvílích.

Ilustrační snímek

Postoj těla

Jak uvádí Forbes, jedním z hlavních podvědomých ukazatelů pohody, odhodlání a sebevědomí je postoj těla. Zdravě sebevědomý člověk s pozitivním náhledem na svět totiž stojí nebo sedí rovně, s rameny dozadu. Nehrbí se, má přímý pohled a zaujímá otevřený postoj vůči těm, se kterými interaguje. Mějte tyto rady na paměti a dávejte svým tělem najevo, že se nebojíte a že jste připraveni čelit čemukoliv, co přijde. To vám dodá pozitivní auru.

Pozitivní vyjadřování

To, jaký slovník ve svém vyjadřování používáte, má velký vliv na to, jak vás vnímá vaše okolí. Nikoho nepomlouvejte ani si nestěžujte na nepřízeň osudu. V tématech, o kterých mluvíte, se vždy soustřeďte na pozitivní věci, na východiska a na řešení.

Vyjadřování díků a uznání

Mnoho manažerů stále podceňuje sílu, jakou mají slova díků a uznání. Čím více si budete všímat dobře odvedené práce svých podřízených a čím častěji jim budete vyslovovat uznání, tím lepší pocit z práce budou vaši pracovníci mít. A díky tomu budou mít i větší motivaci.

Naslouchání

Nesnažte se odbývat své podřízené, pokud se vám snaží něco říct. Neberte stížnosti a poznámky, se kterými za vámi chodí, na lehkou váhu. Naslouchejte jim a přemýšlejte vždy o tom, co se vám snaží říct. Pokud budou vaši podřízení cítit, že u vás mají zastání, nebudou se cítit frustrovaně.

 

-mm-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com