Čtyři tipy, jak být kreativnější

Ilustrační snímek

Být kreativní, to je schopnost, ve které se můžete zdokonalit. Když budete kreativnější, vaše pracovní výkony se zcela jistě zlepší. Samozřejmě, že existují lidé, kteří se jako kreativní narodí, ale i my ostatní můžeme tuto schopnost vypilovat. Podívejte se na tipy, se kterými přišel web addicted2success.com.

1) Mějte rádi to, co děláte

Lidé jsou kreativní jen tehdy, když dělají něco, co je baví. Když děláte něco, co ve váš nevzbuzuje vášeň, jen stěží zapojíte svou kreativní stránku. Dobrým příkladem je malířství – když nemáte vizi a nejste poháněni svou vášní, nikdy nenamalujete něco nového nebo inspirujícího. A platí to o všech oborech lidské činnosti.

2) Nebojte se změn

Nejste na změny zvyklí, a proto se jim možná vyhýbáte a nejdete s nimi. Pokuste se být obojí, kreativní a efektivní. Přizpůsobujte se změnám, které se vás týkají. Buďte flexibilní. Samozřejmě si musíte uchovat to, co vás činí jedinečnými, ale i přesto se musíte přizpůsobovat tomu, jak se mění očekávání ostatních lidí.

3) Kombinujte své schopnosti

Když jste v něčem dobří, zamyslete se nad tím, které další schopnosti by vám pomohly stát se ještě úspěšnějšími. Tyto schopnosti si pak osvojte, protože když se spojí s vašimi stávajícími schopnostmi, budete v tom, co děláte, ještě lepší. Tyto další schopnosti by se samozřejmě měly nějak týkat vaší primární vášně. Tak například dobrý kuchař by si mohl chtít osvojit něco z managementu, protože je dost možné, že v budoucnu bude chtít řídit vlastní restauraci nebo aspoň koordinovat tým v kuchyni.

4) Nebojte se spolupracovat

Je v pořádku pracovat sám, protože někdy si to projekt žádá. I kreativní lidé však občas potřebují přemýšlet pohromadě se svými kolegy. Kreativní lidé jsou pak v takové situaci otevření a díky tomu mohou využívat své kreativní energie a přitom zároveň upevňovat a rozvíjet vztahy s ostatními.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success