Čtyři nejúčinnější způsoby, jak se vypořádat s odmítnutím

Ilustrační snímek

Odmítnutí, jakkoli nepříjemné může být, s sebou nese jednu pozitivní věc. Pomáhá vybudovat odolnost. Jak se znovu a znovu zvedáte z emočního dna, na které odmítnutí dokáže srazit, sílíte a stáváte se odolnějšími. Nenechte se proto unést emocemi. Zaměřte se na to, co je pro vás nejdůležitější a snažte se zdokonalovat své schopnosti.

Odmítnutí bolí

Odmítnutí vás bude obtěžovat, bude se vás dotýkat a možná, že osobu, která vás odmítla, budete považovat za někoho, kdo vás nenávidí. Nebo přinejmenším za někoho, kdo s vámi má z nějakého podivného důvodu problém. Může to tak být, je však nesmysl si to myslet pokaždé. Takové myšlení totiž poškodí vaši sebejistotu a vy se nakonec začnete raději vymlouvat, než abyste do toho šli znovu a znovu. A to by bylo špatně. Web addicted2success.com proto doporučuje následující způsoby, jak se srovnat s odmítnutím.

1. Zapojte logiku, ne emoce

Odmítnutí může být velmi emotivní a emoce mají své místo. Lidé vás odmítnou, protože:

  • zatím nejsou připraveni říct ano,
  • ptáte se v nevhodnou chvíli,
  • jednáte s nesprávnou osobou,
  • opravdu vás nemají rádi.

Podívejte se na to logicky a jděte dál. Když se necháte unést svými emocemi, budete se cítit špatně a nakonec vás to jen zpomalí. Zaměřte se na to, co můžete udělat nebo změnit.

2. Myslete na to, čeho chcete dosáhnout

Neztrácejte čas tím, že se budete utápět v tom, že vás někdo odmítl. Soustřeďte se na své cíle, na své sny.

3. Zapracujte na svých schopnostech

Do určité míry je odmítnutí založeno na vašich schopnostech. Zda umíte ovlivňovat lidi a jak s nimi jednáte, také určuje výsledek, který takové odmítnutí bude mít. I když vaše schopnosti nejsou přímým důvodem odmítnutí, i tak stojí za to snažit se zlepšit. Zlepšíte tím svou pozici a to je vždy dobré.

4. Na vašem postoji záleží

Správný postoj vám umožní zapomenout na odmítnutí a nechat je za sebou. Se správným postojem vás žádné odmítnutí nerozhází.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success