Co vyzkoušet letos v létě

Ilustrační snímek

Máte pocit, že každé vaše léto je stejné? Většinu strávíte v práci, děti pošlete na tábor a pak si s rodinou společně zajedete k moři. Možná si říkáte, že by to chtělo nějak oživit, zažít něco nového. Přinášíme vám následující tipy ze serveru lifehack.org.

Setkávejte se s živými lidmi

Odložte telefony a počítače a sejděte se svými blízkými osobně. Přestaňte komunikovat pouze přes internet. Můžete například uspořádat grilování nebo piknik. Vezměte svou rodinu nebo přátele, košík s jídlem, deku a jděte se najíst do přírody. Pokud si zrovna nesednete do mraveniště, jistě na to budete rádi vzpomínat a získáte příležitost, jak se scházet častěji.

Choďte pěšky

V práci trávíte nejvíce času sezením, což není dobré pro váš kardiovaskulární systém ani páteř. Chcete-li něco udělat pro své tělo i mysl, začněte chodit na procházky. Stačit může i blízký park a pokud vám to vyhovuje, i nákupní centrum.

Vyzkoušejte něco úplně nového

Jistě uvažujete o něčem, co byste rádi vyzkoušeli, ale dosud jste se k tomu nedostali. Dejte si to letos jako svůj letní cíl. Může to být cokoli – jeďte na neznámé místo, skočte s padákem, založte si zahrádku...

Vyberte si dovolenou

Nezůstávejte celé léto v kanceláři. Pokud patříte k těm, kteří si nevybrali dovolenou již několik let, zřejmě máte pocit, že se bez vás v práci neobejdou. To je ale mylná představa. Stačí se na dovolenou dobře připravit a delegovat vaše úkoly někomu z kolegů. Pak už jen stačí vypnout telefon a e-mail a odjet někam, kde budete moci načerpat novou energii.

Jeďte tábořit

Vezměte spacák, stan, dobré boty nebo kolo a jděte, kam vás nohy ponesou, třeba do hor. Možná vás překvapí, jak vám pobyt mimo civilizaci a internet prospěje. Pokud se vám nechce spát ve stanu, můžete vyzkoušet spát v houpací síti. Je to zábavné a velmi pohodlné.

Zapojte se do dobrovolnických aktivit

Rozhlédněte se ve svém okolí po možnostech pomoci ostatním a oblasti, v níž žijete. V létě tradičně začíná mnoho projektů, které hledají dobrovolníky.

Zažijte západ slunce na krásném místě

V létě máte ideální příležitost sledovat západ slunce, což je opravdu nádherný zážitek. Krásné západy slunce jsou k vidění na horách nebo u vodních ploch. Vychutnejte si je a pořiďte si několik památečních fotografií, jimž pak oživíte svou pracovní plochu na počítači nebo mobilním telefonu.

Jděte na venkovní koncert

Většina měst nabízí v létě bohatý kulturní program. Probíhají hudební, filmové či divadelní festivaly, které se nesou v příjemném neformálním duchu. Nemusíte se mačkat v obleku jako celý rok. Vezměte si džíny, kupte si pivo v kelímku a poseďte na trávě.

Zkuste nový letní sport

Chtěli jste vždy zkusit tenis? Pak máte nyní ideální příležitost. Nechcete s příteli jen tak sedět? Zahrajte si fotbal nebo volejbal. Není důležité, co budete dělat, ale aby vás to bavilo.

-kk-

Zdroj: Lifehack - americký server zaměřený na různé aspekty zlepšování kvality života
Zobrazit přehled článků ze zdroje Lifehack