Co vás nezabije...

Ilustrační snímek

Chcete-li být v životě šťastní a úspěšní, musíte se umět vyrovnávat s náročnými situacemi a stresem. Ať už vás tíží osobní či pracovní problémy, musíte najít duševní sílu, abyste je překonali. Ze všeho nejdříve přijměte fakt, že stres je nevyhnutelnou součástí života. Neztrácejte čas přemýšlením o tom, proč se zrovna vy musíte zabývat takovými problémy. Zaměřte svou energii na řešení situace. I když nedokážete změnit určité okolnosti, vždy můžete změnit to, jak se k nim postavíte, píše server Inc.com.

Vnímejte problémy v širších souvislostech

Nenechte si zkazit celý den jedním malým problémem nebo chybou. Naprostá většina věcí, které uděláte, vám nezničí život ani kariéru.

Pečujte o své zdraví

Silné a zdravé tělo lépe čelí stresu. Cvičte, dostatečně spěte a stravujte se zdravě. Volte také zdravé způsoby zvládání stresu. Přejídání, zvýšená konzumace alkoholu a další nezdravé návyky vás stresu nezbaví. Raději jděte na procházku nebo se věnujte nějakému koníčku.

Najděte společenskou rovnováhu

Někdo se vyhýbá stresu tím, že se neustále obklopuje druhými lidmi, někdo se naopak od ostatních izoluje. Ani jeden z těchto extrémů však není vhodný, důležité je hledat rovnováhu. Nepřestávejte se stýkat s blízkými lidmi ani tehdy, když zažíváte horší období. Zároveň si dopřejte občasné chvíle, kdy budete jen sami se svými myšlenkami.

Přestaňte se cítit jako oběť

Neutápějte se v myšlenkách o tom, že za vaše problémy mohou špatné okolnosti. Přistupujte k životu jako k vlastní volbě. Přijímejte odpovědnost za to, co děláte i za to, co jste se rozhodli nedělat. Fňukáním nic nevyřešíte a ještě se budete cítit hůře.

Připomínejte si, že všechno zlé je k něčemu dobré

Není třeba malovat si svět narůžovo. Buďte realisté. Problémy a stresující události prostě budou přicházet. Vy byste se k nim však měli stavět tak, že vás mohou něco naučit. Přinejmenším to, jak svůj život lépe zvládat.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com