Co udělat, aby vaše dobré nápady nezamítli, ale přijali

Pro inovátory není vždy snadné nové myšlenky úspěšně prodat a prosadit. Pokud váš nápad není s nadšením přijat hned poté, co jste o něm někomu řekli, nenechte se připravit o nadšení. Musíte svůj nápad protlačit přes odpor a nechuť. Ty mají několik fází. Čím kreativnější váš nápad je, tím silnější obvykle odpor bývá.

Ilustrační snímek

Podívejme se, jaké fáze byste měli očekávat podle webu management-issues.com.

Slepota

V první fázi odporu lidé prostě nevidí, že je třeba něco změnit. Jsou příliš zaneprázdněni svými aktuálními úkoly, které považují za důležitější. Jakékoli nové nápady tak zákonitě budou ignorovány. Co vám v této fázi může pomoci je paradoxně krize. Ta totiž pomáhá lidem uvědomit si, že nějaká změna je nutná – a že je možná na čase řešit strukturální problémy.

Zamrznutí

V další fázi odporu lidé už chápou, že změna je nutná. Nemusí však být dostatečně motivováni k tomu, aby skutečně začali jednat a něco změnili. Budou vám říkat, že je to příliš riskantní, drahé nebo že je tu zatím ještě pořád něco, co má vyšší prioritu. Takový příval obav a výmluv od ostatních vás nakonec může unavit.

Důvodem toho celého je, že lidé se obávají, že náklady na navrhovanou změnu převýší pozitiva. Co byste měli zkusit je vysvětlit váš nápad jiným způsobem, popsat to nějak jinak. Někdy to dost pomůže – a přitom jde o ten samý nápad. Popište výhody, jako je například zvýšení ziskové marže. Diskutujte o potenciálním přínosu a ujistěte se, že jste svůj nápad aspoň v malém už otestovali a že to funguje.

Mají zájem, konečně

Lidé si konečně chtějí o vaší myšlence poslechnout více. V této fázi se můžete podělit o své nadšení. Připravte se svůj nápad vystihnout jen několika slovy. Ujistěte se také, že víte, jak přesně jeho realizace pomůže vaší firmě.

Když byl nápad úspěšně odprezentován, je třeba, abyste ho i nadále neustále podporovali až do doby, kdy se zavede.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues