Co říká váš image?

Řada lidí se brání myšlence řídit nebo budovat vlastní image. Jako vůdce však již image máte. Otázkou zůstává pouze to, zda je to image, který chcete nebo potřebujete mít.

Budování image není o předstírání. Jde o ukázání a zdokonalení chování a dovedností, které umožňují vašemu autentickému já být co nejefektivnější. Chcete-li mít lepší představu o tom, jaké signály vysíláte, položte si následující otázky:

- Jak si lidé vytvářejí své názory na vás? Znají vá na základě vaší pověsti, dlouhodobého vztahu nebo příležitostného kontaktu? To je důležité hledisko zejména ve velkých organizacích, kde zaměstnanci tráví s manažery jen málo času, a tudíž vnímají jen omezený kontext.

- Zvažujete ve svých sděleních „co“ i „jak“? Váš image mluví hlasitěji než vy. Nejde jen o to, co sdělujete, ale také jak to říkáte – intonací, řečí těla a celkovým vystupováním.

- Vytváříte správný obrázek o tom, kdo jste? Když lidem chybí solidní informace a častá komunikace, začnou si věci domýšlet sami. Stejně mohou uvažovat o vás a vašem vůdcovském stylu, pokud jim neposkytnete důvěryhodné informace a osobní pohled.

- Vytváříte si osobní vztahy? Váš image do značné míry ovlivňují vztahy s ostatními a schopnost identifikovat se s lidmi na osobní úrovni.

- Jste konzistentní? Vaše slova, jednání a chování by měly být v souladu, aby o vás druzí nepochybovali.

-kk-

Zdroj: Center for Creative Leadership - oficiální stránky instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
Zobrazit přehled článků ze zdroje Center for Creative Leadership