Co jste vlastně zač?

Ilustrační snímek

Zde je 5 těžkých otázek, které vám prozradí pravdu o vašem charakteru. Čas od času by si je měl položit každý, tvrdí web addicted2succes.com. Zásadní ponaučení: Soustřeďte se na to, co dáváte ostatním, a váš život dostane hlubší smysl.

1. Pomáháte ostatním, i když se nikdo nedívá?

Pamatujete si, jaké to je být nováčkem? Byli jste vděční, když vám někdo nabídl pomocnou ruku, že? I vy můžete někomu pomoci a možná i změnit jeho život k lepšímu. Nepropásněte tuto šanci.

2. Chcete být slavní, nebo chcete být dobrým člověkem?

Všichni se bojíme o to, co si o nás myslí ostatní – aspoň do určité míry. Pokud se však neustále snažíte vypadat dobře, nejsou vaše slova ve skutečnosti jen velmi povrchní?

3. Domníváte se, že nejvíc záleží na dávání?

Pokud je všechno jen o vás samých, skončíte s pocitem nenaplnění. Ohlédněte se na svůj dosavadní život. Kdy jste byli plni radosti? Pravděpodobně to bylo tehdy, když jste dávali něco ostatním. Během období deprese jste se naopak hluboce až do omrzení zabývali jen sami sebou, není to tak?

4. Neřešíte neustále jen to, kdo jste?

Je snadné začít být posedlí sami sebou. Nezapomeňte však, na čem skutečně záleží. Není to jen o vás. Když třeba cvičíte v posilovně, měli byste si uvědomit, zda to je opravdu to, co chcete. Možná jste na úplném začátku chtěli pomoci ostatním se sebevědomím, nebo jste se chtěli stát vzorem pro ostatní…

5. Pamatujete si ještě, jak jste začínali a odkud pocházíte?

Pokud se nám podaří přestat se neustále snažit na někoho zapůsobit, můžeme začít mluvit o vážných věcech, které jsou skutečně důležité. Važte si toho, odkud pocházíte – je dobré být autentický a srovnaný s vlastní minulostí. Je to v každém případě lepší, než se neustále snažit okouzlit lidi, kteří se však stejně zajímají jen o nedůležité a povrchní věci.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success