Co je tak zvláštního na sdílených kancelářích?

Sdílené kancelářské prostory jsou populární – obzvláště u mladých podnikatelů, kteří je často využívají. Takové prostory totiž umožňují rozdělit náklady na nájem kancelářských prostor a rozprostřít je mezi několik lidí nebo firem.

Že sdílené kanceláře jen tak nezmizí, můžeme očekávat už proto, že se pomalu ale jistě rozrůstá něco, čemu říkáme sdílená ekonomika.

Ilustrační snímek

Podívejme se, co nám o těchto kancelářích říká web business2community.com s ohledem na to, když budete zvažovat nájem takové kanceláře.

Je tam dostatek parkovacích míst pro kolegy a návštěvy?

Když najdete ideální sdílenou kancelář, určitě budete chtít plně vybavené místo. Nastěhování i případné opuštění prostor je pak mnohem snazší a rychlejší. Některé kancelářské prostory jsou dokonce rovnou vybaveny počítači a připojením k internetu. Někdy jsou k dispozici i projektory, tiskárny nebo si můžete do kanceláře zařídit i separátní vchod. Záleží zkrátka na tom, co hledáte a jak rychle potřebujete začít pracovat.

Velmi důležitá je také lokalita – chcete, aby se k vám snadno dostali kolegové i klienti. Nezapomínejte na zjištění, zda je na místě dostatek parkovacích míst.

Výhodou pak zcela jistě bude také to, že si můžete kancelář pronajmout jen na určitou dobu a pak smlouvu případně prodloužit. Nebudete tak uvězněni v místě, jehož poloha by se pro vás nakonec ukázala být nevýhodnou. Obecně řečeno však platí, že čím blíže centru města jste, tím lépe. Také byste si měli dát pozor na to, s kým budete kanceláře sdílet. Někdy to může být zásadní hledisko.

Nevyhazujte peníze za služby, které nepotřebujete

Klíčovou výhodou sdílených kanceláří je, že platíte jen za to, co používáte – takže máte přístup k projektoru, konferenční místnosti a k ostatním věcem, ale platíte jen za čas, kdy je opravdu využíváte. To znamená, že nemusíte vynakládat žádné rozsáhlé investice.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com