Co dělat, aby vás váš tým chtěl následovat

I vy se můžete stát skvělým lídrem. Existuje několik jednoduchých postupů, které výrazně zlepší vaše vůdčí dovednosti. Tyto atributy jsou základními hodnotami každého efektivního lídra. Přijměte je za své – a váš tým bude díky vašemu vedení neskutečně produktivní a loajální.

Ilustrační snímek

Integrita

Integritu začněte posilovat tím, že budete vždy držet své slovo. Samozřejmě, někdy se něco přihodí a my tak musíme čas od času změnit své plány. Pokud se to stane, buďte upřímní a přímí. Jinak to nejde.

  • Zdůrazňujte potřebu týmové práce
  • Odměňujte pozitivní interakce v týmu
  • Posilujte emoční podporu a buďte inkluzivní, zapojujte ostatní

Výhody, které tím získáte, bude zvýšená kreativita, inovativnost a ochota tvrdě pracovat. Když nastavíte odměny za konkrétní chování, vysíláte tím jasný signál, že to myslíte opravdu vážně a že budete odměňovat ty správné hodnoty, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

Štědrost

Vaše klíčové zdroje jsou váš čas a vaše emoční inteligence. Buďte velkorysí a svůj čas i pochvaly svým zaměstnancům dopřávejte. Oni vás za to budou mít rádi a budou ve vás mít inspiraci.

Zvažte zabudování pevného času na pochvaly do vašeho rozvrhu. Hodinu týdně si vyhraďte na to, abyste svému týmu řekli, co jim doopravdy skvěle jde. Dopřejte lidem individuální pozornost a pochvalte je.

Veďte je jako průvodce

Váš tým potřebuje vedení. Ano, musíte jim dát prostor, aby dělali věci po svém. Nebuďte mikromanažer. Zároveň je však třeba ono jemné průvodcovské vedení, aby se vaši lidé necítili ztraceni.

Nastavte si pravidelné schůzky se svými podřízenými

Nechte je klást otázky

Zkuste zjistit, v čem by se jim mohla hodit vaše podpora

Takto uvidíte, jak se jim daří, a zabráníte tomu, aby se jakékoli selhání pozvolna vymklo kontrole. Zároveň je to nebude nijak rušit ani otravovat. Tímto způsobem můžete svým zaměstnancům účinně pomoci a přitom jim stále nechat prostor pro rozvoj jejich dovedností.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success