Co chce dobrý šéf od svých lidí?

Ilustrační snímek

Dobrý šéf umí svému týmu jasně sdělit svá očekávání tak, aby každý chápal, co má dělat pro úspěch firmy. Chcete-li si tento úkol usnadnit, podělte se se svými podřízenými o následující seznam požadavků, které by měl každý dobrý šéf vyžadovat od svých lidí. Na svých webových stránkách jej zveřejnil server eyesonsales.com.

1. Dodržujte své slovo

Na svých úkolech pracujte svědomitě. Neslibujte nemožné a vyhněte se vágním prohlášením typu „možná“ nebo „pokusím se“.

2. Žádná překvapení, prosím

I když některé skutečnosti nemusejí být pro vašeho šéfa příjemné, chce slyšet i špatné zprávy.

3. Buďte připraveni

Ukažte, že jste člověk na svém místě. Na každé jednání s nadřízeným se detailně připravte, aby se nestalo, že nebudete znát odpověď na základní otázky z oboru vaší působnosti.

4. Berte svou práci vážně

Nemusíte být odborníkem na všechno, měli byste však umět ukázat, že vás vaše práce zajímá a jste ochotni se dále učit.

5. Pokud nesouhlasíte s určitým rozhodnutím, vyjádřete se včas

Když máte pocit, že váš šéf dělá špatné rozhodnutí, zkuste jej přesvědčit, aby se rozhodl jinak. Jakmile však rozhodnutí padne, dělejte vše, abyste jej splnili bez ohledu na to, co si myslíte.

6. Nepřicházejte se stížnostmi, ale s řešeními

Nechoďte za svým šéfem se stížnostmi na problémy, dokud se nad nimi sami nezamyslíte a nenavrhnete řešení nebo dokud alespoň nebudete ochotni přijmout radu svého šéfa.

7. Komunikujte stručně a jasně

Váš nadřízený je vytížený člověk a nemá prostor na to, aby si domýšlel, co mu chcete sáhodlouze říci. V mluveném i psaném projevu buďte maximálně struční a jděte rovnou k věci.

8. Pochopte cíl své práce

Bez ohledu na to, co říká popis vašeho pracovního místa, je cílem vaší práce především úspěšnost vašeho šéfa. Stejně tak i cílem šéfa je větší úspěšnost jeho lidí.

-kk-

Zdroj: EyesOnSales - populární blog pro profesionály z oblasti obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje EyesOnSales