Členství ve fitness klubech pomáhá zakomponovat cvičení do denního programu

Každý ví, že cvičení je dobrá věc. Realita je však taková, že pravidelná fyzická aktivita je pro mnoho lidí problém. Sezónní výkyvy teplot přispívají k polevení řady lidí, kteří jsou aktivní jen za určitých podmínek. Členství ve fitness klubu ale může pomoci nezaspat ve dnech nepohody a udržet si zvyk cvičit.

Zakomponovat cvičení do denního programu vyžaduje neustálou pozitivní podporu a motivaci. A právě tady mohou fitka pomoci.

 

Věnujte se středně intenzivní fyzické zátěži alespoň 30 minut minimálně pětkrát týdně. Můžete si vybrat chůzi na plošině, rotoped, stepper, činky, kalanetiku či jógu. Alespoň třikrát týdně absolvujte 20 minut intenzivnějšího aerobního cvičení (například joggingu nebo kolečka s činkami).

 

Lidé by měli identifikovat své cíle v oblasti fitness a pak hledat zařízení, které jim nabídne vyhovující program a služby. Volba takového zařízení poblíž domova nebo pracoviště usnadní pravidelnou docházku. Také je dobré zvážit, zda se zde budete cítit dobře, projděte si šatny, prohlédněte vybavení. Promluvte si s fitness instruktorem o programech, které nabízí, a vyptejte se, jak jsou organizovány, kdy a kdo je navštěvuje.

 

Pokud jste náročnější, můžete zkusit získat osobního trenéra nebo instruktora. Při hledání takového člověka se nebojte vyžadovat osvědčení, reference a certifikace. Když vstupujete do klubu, pečlivě si prostudujte podmínky pro zrušení členství, jeho obnovení atp.

 
-av-
Zdroj: The Business Journals - novinky z oblasti podnikání a obchodu z jednotlivých regionů USA
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Business Journals