Cítíte, že je čas na změnu?

Naše návyky nám pomáhají řídit náš každodenní život. Někdy však na ně začneme být tak zvyklí, že se jimi řídíme tak moc, až máme pocit, že už je nikdy nedokážeme změnit.

Ilustrační snímek

Naše návyky jsou však silné jen tak moc, jak jim to dovolíme. Změňte své postoje a zvyky následujícími způsoby.

Začněte si budovat nový zvyk

Zvolte si dosavadní návyk, který chcete změnit. Může to například být snaha chodit na porady už konečně včas. Začněte si tedy vytvářet nový zvyk – vždy přijďte 20 minut před zahájením porady. Opakujte to, dělejte to tak stále znovu a znovu.

Výzkum z poslední doby ukazuje, že návyk se tvoří v době, která bývá dlouhá od 18 do 254 dnů. Po uplynutí této doby se nám návyk plně zautomatizuje. Změna návyků tedy prostě trvá nějakou dobu.

Změňte své postoje i své myšlenky

Když změníte své myšlenky, pomalu začnete vidět změny i ve svém všedním životě. Negativní myšlenky nás vedou k negativním výsledkům, nutí nás totiž zaměřovat naši pozornost na negativní aspekty toho, co se kolem nás děje. Pokuste se proto přemýšlet pozitivněji.

Abyste byli se svým životem více spokojeni, zkuste být vděční a občas v duchu poděkujte za to, co ve svém životě máte, doporučuje nám web addicted2success.com.

Zaujměte novou perspektivu

Pamatujte si, že jsme to my, kdo dává smysl všemu kolem nás. Náš způsob, jakým věci vidíme, je totiž určující pro to, jak je také vnímáme. Když změníme svou perspektivu, změní se také vše kolem nás i naše zážitky.

Pokud se vám například nepodaří dokončit vaše úkoly pro daný den, neciťte se vyřízení. Možná jste spíš velice aktivní člověk, kterému se během dne podařilo rozjet nebo dokončit mnoho jiných věcí, které jste předtím neměli naplánované. Samozřejmě si musíte udržet nějakou sebereflexi, abyste při změně náhledu zároveň sami sobě nelhali.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success