Cíl pro rok 2018: Být efektivnější

Tento cíl vám pomůže dosáhnout všech vašich ostatních cílů mnohem snáz. Dejte si proto hlavní závazek, že zvýšíte svou produktivitu. Převezměte kontrolu nad vlastním životem  a začněte se konečně ubírat směrem, který jste si vybrali. Jediná překážka mezi vámi a vašimi cíli jste právě vy.

Ilustrační snímek

Co dělat? Důkladně posuďte své silné i slabé stránky, začněte na nich pracovat a vaše cíle se hned budou zdát být blíže, radí nám známý odborník na osobní rozvoj Brian Tracy.

Nikdy se úplně nezaseknete

Mnoho lidí setrvává v bezútěšných situacích, protože se domnívají, že neexistuje naděje na únik. Myslí si, že uvízli a odmítají zkusit se z toho dostat, protože nevidí šanci. Vy sami jste však hlavním pilotem svého života. Na vás je, zda se někam pohybujete nebo sedíte na místě a nadáváte.

Zhodnocení sebe sama může dost pomoci

Introspekce je schopnost, kterou nemá každý – pokud však dokážete objektivně a upřímně posoudit své silné i slabé stránky, máte dobrou šanci se zlepšit, protože víte, kde je třeba zabrat a na co se naopak můžete spolehnout.

Klíčové je mít disciplínu

Člověk s dobrou disciplínou má obrovský potenciál. Problémy, kterým čelíte, a cíle, které jste si stanovili, to vše lze zvládnout – stačí právě dostatek disciplíny. Na to pamatujte. Tah na branku, odhodlání a disciplína jsou vaše nejsilnější zbraně.

Více delegujte

Ne každý úkol vyžaduje vaši pozornost. Lidé kolem vás mohou mít schopnosti a dovednosti, které jim umožní si s daným úkolem poradit mnohem rychleji. Jen se nestyďte a neváhejte, prostě požádejte o pomoc. Díky delegování bude mnohem efektivnější i vaše vlastní činnost. Tak do toho.

Zbavte se nepořádku

Naše životy naplňuje nepořádek v mnoha formách. Může to být fyzický nepořádek na pracovišti, který vás zdržuje a otravuje. Nebo to je možná emocionální nepořádek, emoční zátěž, která vám znemožňuje plně si užívat život. Ať už je to jakýkoli nepořádek, zbavte se jej. Začněte s úklidem svého života.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com