Chovejte se jako profesionál

Myslíte si o sobě, že jste profesionál, ale ostatním to tak nepřipadá? Tak to je třeba na vaší profesionální vizáži začít pracovat. Než ale začnete měnit účes a šatník, zkuste se poradit v práci se svými kolegy. Ptejte se hlavně těch lidí, kterým věříte a kteří mají svůj profesionální vzhled pěvně v rukách.

To, že vás ostatní berou jako mladšího, než skutečně jste, a podle toho s vámi jednají, nemusí být jen ve vašem vzhledu (tedy v účesu a oblečení), ale problém může být ve vaší hlasové kvalitě či v kvalitě vašich myšlenek. Mnoho lidí má totiž zažitý slovník ze střední školy a používá hovorovou řeč. Měli byste se proto přeorientovat na profesionální mluvu, kterou můžete odposlouchat od svých kolegů. Hned budete vypadat profesionálněji.

Zamyslete se nad vaší znalostí v obchodu. Je taková, jaká by měla být po letech, kdy se v této branži pochybujete. Doplňujte si vzdělání. Důležitá je také autorita. Dovedete si ji vytvořit a získat? Pokud prezentujete nějaký projekt a mumláte si pro sebe středoškolským jazykem, tak vás nejspíše nikdo za profesionála považovat nebude.

-pk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek