Chcete si udržet práci? Získejte přízeň nadřízených

Udržet si práci ve špatných ekonomických dobách závisí převážně na jedné proměnné: zda vás váš nadřízený má v oblibě. Profesinální náborář Stephen Viscusi nabízí ve své nejnovější knize tipy, díky kterým zůstanete na předním seznamu svého nadřízeného.

- Jaká je vaše reputace? Pokud chcete, aby vás „ti nahoře“ měli opravdu v oblibě, nestačí jen být top obchodním zástupcem nebo nejproduktivnějším pracovníkem. Je dobré vyhnout se pověsti náročného člověka, co se týče třeba čerpání volna nebo jiných potřeb a nemít pověst firemní drbny. Zároveň můžete svoji popularitu zvýšit tak, že budete rádci kolegům nebo někdo, za kým lze chodit pro technickou či jinou radu.

- Maličkosti vadí. Dávejte si zároveň pozor na maličkosti, obzvlášť v psané komunikaci. Autor měl pohovor s více než 600 nadřízenými a zjistil, že právě některé drobné prohřešky mohou udělat velké zle. Choďte včas, pište bez chyb, kontrolujte pravidelně poštu a vyřizujte včas telefonáty.

 

- Malý trik. Když zůstanete u stolu o pět minut déle než váš nadřízený, bude mít dojem, že jste velmi pracovitý. Je to malý trik, co spolehlivě funguje.

 

- Schopnost přímosti. Obáváte se, že jste další na seznamu k propuštění? Zeptejte se svého nadřízeného přímo, zda neexistuje způsob, jak vaše místo zachránit. Měli byste mu ale být dostatečně blízko, abyste si mohli dovolit položit otázku typu: „Jak se mohu vyhnout tomu, že budu další na řadě?“.

 

-av-

Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com