Chcete oživit porady? Najměte si ilustrátora

Ilustrační snímek

Podnikatelský server Entrepreneur.com upozornil na zajímavý trend v oblasti organizace porad. Přibývá totiž firem, které si na porady najímají ilustrátory, aby graficky zaznamenali, o čem se jedná. Cílem je lépe zachytit rostoucí složitost obchodních prostředí, usnadnit analýzu informací a rozhodování odpovědných. Ilustrátor (anglicky „scriber“) dokáže vytvořit záznam z porady ve formě obrazu, který je mnohem výstižnější než tradiční zápisy.

O popularitě tohoto řešení svědčí například to, že se používá v rámci Světového ekonomického fóra v Davosu nebo TED konferencí. Využívají jej také firmy jako Nokia, IBM, Deloitte nebo Vodafone. Entepreneur.com představil dvě firmy, které služby ilustrátorů nabízejí - Innovation Arts a Scriberia. Ty se shodly na tom, že obrazy z porad pomáhají firmám rozhodovat o složitých věcech. Nepotřebují tak již žádné poradce, aby jim říkali, co mají dělat.

Vedle obrazů, s nimiž se lidé dokáží lépe emočně identifikovat než se slovy, přinášejí ilustrátoři i další výhodu. Tou výhodou je oživení často nudných porad. Ilustrátor může vystupovat i v roli facilitátora. Když například přestane kreslit, je zřejmé, že diskuse nikam nevede. V průběhu porady pak může měnit styly kreslení, aby obnovil upadající pozornost účastníků.

Ukázky grafických výstupů z porad, které zveřejnil Entrepreneur.com, si můžete prohlédnout v originálním článku zde: http://www.entrepreneur.com/article/230399

Máte vy sami nějaké zkušenosti s grafickým zaznamenáváním porad? Setkali jste se s někým na českém trhu, kdo nabízí podobnou službu?

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com