Chcete novou práci? Zkuste upgradovat tu stávající

Society for Human Resource Management, HR skupina s více než 210 000 členy ve 100 zemích, přišla se zajímavými čísly – 75 % zaměstnanců, kteří byli osloveni v novém průzkumu přiznalo, že shání jinou práci. Na základě toho se většina lidí z HR snaží odvrátit exodus svých nejlepších zaměstnanců.

Pouhé zvýšení odměn ale nepomůže, protože jen třetina dotázaných chce údajně hledat jinou práci kvůli finanční odměně. Běžnější metou je lepší výhled v kariéře. Ten uvedlo 48 % dotázaných.

Další důvod pro změnu byla třeba nuda, kterou zmiňovalo 28 % respondentů. Přesun do nové firmy je jedním ze způsobů, jak s ní skoncovat. Není ale bez rizika a často se dostanete z deště pod okap – například nový nadřízený může být nakonec ještě horší než ten předchozí a vaše role nebude ve finále tak zajímavá, jak se zdála na první pohled.

Zvlášť pokud jste pracovali pro stávající firmu delší dobu a pracovali tam na svém postavení, měli byste zvážit, zda skutečně stojí zato hledat štěstí jinde.

Zamyslete se nad tím, jestli nelze oživit vaše stávající zaměstnání:

- Převezměte novou zodpovědnost nebo práci. Přidání nové zodpovědnosti nebo změna mohou být na dosah. Přezkoumejte své stávající povinnosti a věnujte větší pozornost těm, které jste dosud zanedbávali.

- Zajímejte se o provizorní úkoly, které rozšíří vaše znalosti a dovednosti. Pokud se „rozhlédnete“, určitě objevíte úkoly nebo dočasné projekty, které mohou dodat vaší kariéře nový rozměr.

- Realizujte se mimo pracoviště. Autorka radí využít možností u neziskových organizací nebo začínajících firem.

-av-
Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com