Chcete motivované lidi? Nakopněte je

Ať už jste lídr startupu, nové firmy nebo nové iniciativy v rámci firmy stávající, musíte umět "nakopnout" své lidi, aby se věci hýbaly kupředu. Ne každý to umí a také málo pracovníků ví, jak takový rozjetý tým udržet v chodu.

Ono to ale není zas tak těžké – musíte jen myslet na to, že byste měli své spolupracovníky oceňovat, předkládat jim nové výzvy a že to celé musí být zarámováno vhodnou firemní kulturou.

Ilustrační snímek

Tady jsou 3 tipy, které nám doporučuje web addicted2success.com.

1. Oslavujte i ty nejmenší úspěchy

Když vaši kolegové dělají věci správně, musíte jim o tom dát vědět. Všímejte si toho, když například někdo pravidelně přichází do kanceláře 15 minut před ostatními nebo když je někdo spolehlivě plní následné kroky, které jste si domluvili na poradě.

Dejte svým podřízeným vědět, že si jejich úsilí vážíte. Může to být i pouhé gesto, které uděláte. Tak jejich žádoucí chování posílíte. A také zlepšíte důvěru, kterou váš tým má.

2. Chvalte před očima ostatních

Když už je důvod někoho pochválit, mělo by se tak stát veřejně. U těch, kdo podávají špičkový výkon, to jde snadno. Zkuste ale takto otevřeně ocenit i nové kolegy. Takové činy povzbuzují a vytvářejí tu správnou, pozitivní firemní kulturu.

Vaši kolegové se pak budou i bez úmyslného rozhodnutí snažit dostat z ostatních to nejlepší. Budou ostatní povzbuzovat k ještě větší produktivitě a nadšení.

3. Když má tým sebevědomí už silné, dejte mu náročnější úkol

Členům svého týmu musíte předkládat výzvy, abyste je udrželi motivované k odvádění prvotřídních výkonů. Proto musíte rozpoznat, kdy už jsou si jisti tím, co dělají a předložit jim nový, náročnější úkol.

Taková zátěžová výzva je skvělá věc. Mělo by jít o něco, co bude o kousek těžší než dosavadní obvyklé úkoly. Uvidíte, že s novými a novými výzvami sebevědomí i schopnosti členů vašeho týmu porostou.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success