Chcete mít větší vliv, ale tým vás příliš nebere?

Pokud jste coby manažeři týmů vnímaví a všímaví, ostatní chápou, že vám skutečně záleží na jejich hodnotách stejně jako na vašich vlastních. Síla vaší empatie vám umožňuje získat podporu, a tím se vytváří prostor pro spojení, porozumění a důvěru. Je to skvělý základ, díky kterému můžete posílit svou schopnost ovlivňovat druhé jako lídrů.

Ilustrační snímek

Zde jsou čtyři klíčové dovednosti ke zvýšení úrovně vlivu:

Transparentnost

Buďte otevření a upřímní – dejte lidem prostor vyjádřit jejich otázky a obavy a transparentně na ně odpovídejte. Zůstat na 100 % upřímní, i když jsou zprávy špatné, je složité, ale není to nemožné. Pokud je položena otázka, na kterou nejste připraveni odpovědět, odvěťte, že chcete mít jistotu, že budete mít k dispozici všechny informace, než sdělíte odpověď. Zároveň druhou stranu ujistěte, kdy se vyjádříte.

Odpovězte pozitivně a otevřeně a dosáhnete týmu oddaného vám a vašim cílům. Pokud se vyskytnou problémy, bude vaše schopnost komunikovat s empatií vodítkem pro zbytek týmu.

Podpora věrnosti

Věrnosti lidí lze dosáhnout motivací a zlepšením jejich pracovních podmínek a života. Hledejte pozitivní příklady jejich úspěchů a mluvte s nimi. Pochopte, že váš úspěch spočívá také v kvalitě lidí, kterým pomáháte posouvat se ve společnosti. Pokud někdo ve vašem týmu vyčnívá, dopřejte mu uznání.

Jít příkladem

Buďte sebevědomí a soustřeďte se na konečný cíl. Lídr ochromený pochybnostmi o sobě nebo odrazený neúspěchy nastavuje neklidný tón v týmu a může přispět k chaosu. Když se objeví problém (často jen ve vaší hlavě), zachovejte vytrvalý a pozitivní přístup. To je skutečně klíčové. Váš přístup je vaší volbou a váš tým toto chování zrcadlí. Proměna překážek v bezprecedentní příležitosti vytváří kolektivní klid.

Pozor na perfekcionismus

Vaše maximální pozornost věnovaná detailům a bezchybnosti možná přispěje k vašemu úspěchu, ale může také podněcovat úzkost v týmu. Perfekcionismus je sebezničující jednoduše proto, že nic dokonalého neexistuje. Dokonalost je nedosažitelný cíl. Přenesení vašeho očekávání dokonalosti do týmu, zbaví skupinu morálky. Soustřeďte se na to, co funguje a co můžete ovládat.

 

Schopnost ovlivňovat ostatní je jednou z nejdůležitějších vlastností, které lídr může mít. Pokud zmíněné dovednosti nepodceníte a budete je kultivovat, jste na nejlepší cestě stát se lídrem, který spojuje lidi se společným cílem a inspiruje druhé k tomu, aby dělali věci dobře.

 

-bb-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com