Chcete mít klid v posilovně?

Nikdy není jednoduché vůbec dodržovat cvičební plán. Chodíte-li do posilovny, může to být ještě těžší, pokud se okolí chová nevhodně.

Haštěřice kvůli prostoru

Většina špatného chování se týká minoritních záležitostí jako zpoceného cvičebního stroje nebo chlípných pohledů. To, co jeden majitel posilovny vídá nejčastěji, jsou ale vážné války nad posilovacími stroji. Teritoriální rozbroje jsou podle něj hlavní problém, který za svou dvacetiletou kariéru viděl a zažil.

Mezi další iritující věci patří deprimující tělesný zápach, nadbytečné odhalování v šatnách a falešné serenády.

Jak tedy zvládat nevychovance? Jak se vyhnout tomu, že přestanete do posilovny chodit úplně?

Někteří radí nechat spory řešit vedení podniku, obzvlášť takové, které by se mohly potenciálně zvrtnout. Bohužel ale ne všichni zaměstnanci se vás zastanou a vaši stížnost vyřeší. Někdy se setkáte s neochotou a nezájmem cokoliv řešit.

Nepsané zákony

Řada klubů se velmi snaží udržet mír, nabízí ručníky, desinfekční spreje a letáčky připomínající členům, aby po sobě uklízeli a chovali se slušně.

Zde jsou jednoduchá pravidla etikety v posilovně:

-     Pokud zde existují psaná pravidla, přečtěte si je a chovejte se podle nich. Pokud jste dosud něco porušovali, omluvte se.

-     Pokud vidíte, že ostatní porušují pravidla, sdělte to vedení klubu.

-     Cvičební stroje vždy dezinfikujte a miřte sprejem tak, abyste nezasáhli sousedy.

-     Pokud je někdo při cvičení příliš hlučný, požádejte jej slušně, aby se uklidnil. Když odmítne, jděte s tím za vedením, nebo se přesuňte do jiné části prostor.

-     Nezapomínejte, že sdílíte prostory s desítkami dalších lidí. Možná máte oblíbený stroj, není ale váš a vždy se jde nějak domluvit.

-av-

Zdroj: CNN.com - portál americké zpravodajské televize CNN
Zobrazit přehled článků ze zdroje CNN.com