Chcete být produktivnější? Ukliďte si stůl

Několik změn ve vaší kanceláři může vylepšit produktivitu bez ohledu na to, zda jste se právě přestěhovali do nové kanceláře, nebo zda jste již roky v té samé. Nikdy není pozdě na zhodnocení pracoviště a toho, zda vyhovuje potřebám rostoucí firmy. Mají zaměstnanci vhodný nábytek? Je potřeba dalších prostor na uchování materiálů?

Zpříjemněte zaměstnancům práci například pomocí podložek zápěstí, chodidel atp. Tyto pomůcky sníží případné nepříjemnosti a únavu, způsobené setrváváním v jedné poloze.

Nevhodná židle a stůl mohou přispívat k bolestem zad, únavě a konečně i nižšímu výkonu. Stejně může frustrovat zastaralý hardware a software.

Všechny rostoucí firmy musí čelit správě příchozích informací. Ty elektronické by se měly pravidelně zálohovat na CD nebo DVD. Šanony, časopisy a další fyzické materiály se mohou, pokud nejsou organizovány, brzy vymknout kontrole. Každopádně nepatří na pracovní stůl, který je nejvýraznější součástí každé kanceláře.

Uklizený a nepřeplněný stůl eliminuje rozptýlení a usnadňuje zaměřit se na potřebné úkony, vyžadující okamžitou pozornost. Jediné položky, které by měly na stole být, jsou ty, které jsou používány často. Ostatní patří na pokud možno nastavitelné police nad nebo vedle stolu.

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com