Chcete, aby vám z týmu nedocházeli podřízení? Pět tipů, jak být manažerem, pod kterým lidé rádi pracují

Manažeři, kterým periodicky odchází podřízení a kteří nejsou s to udržet si v týmu kvalitní pracovníky, často vidí problémy hlavně u podřízených pracovníků. Bohužel, málokdy hledají chybu u sebe, kde dost často bývá. Zde je pět tipů, jak se stát lepším manažerem, pod kterým zaměstnanci rádi pracují a jehož tým se vykazuje vysokou mírou loajality.

Ilustrační snímek

Buďte předvídatelní

Jak uvádí INC.com, zaměstnanci musí vědět, co od vás mohou očekávat. Dobrý manažer je konzistentní. Drží se svých pevných zásad a nijak zásadně nemění své hodnoty. Buďte předvídatelní a ulehčete tak vašim podřízeným jejich práci.

Naslouchejte svým podřízeným

Tam, kde neprobíhá kvalitní a efektivní komunikace, nemůže být ani loajalita a spokojenost. Aby byli vaši podřízení spokojení, musí cítit, že jim jejich nadřízený naslouchá a že jej skutečně zajímá, jaké mají problémy a preference.

Budujte v týmu kulturu otevřenosti a transparentní komunikace

Dobře fungující tým vždy stojí na transparentní komunikaci. Zasaďte se z pozice manažera o to, aby v týmu nevládla špatná nálada ani toxická atmosféra. A nastavte v týmu kulturu otevřenosti, kde se nikdo nebude bát říct, co si myslí.

Nad svůj tým se nepovyšujte

V týmu, nad který se manažer povyšuje, nikdo nevydrží moc dlouho. Jako manažer musíte jít ostatním příkladem, přiložit ruku k dílu a být skutečně plnohodnotnou součástí týmu. A to především v krizových situacích.

Nikomu nenadržujte

Jako manažer musíte všem měřit stejným metrem. Nic pracovníky nefrustruje tolik, jako když má manažer týmu své oblíbené podřízené, které protěžuje. Nikomu nenadržujte a ke všem se chovejte se stejným respektem, i když se třeba jedná o pracovníky, kteří mají odlišné charakterové a osobnostní rysy než vy.



-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com