Charakterové rysy, které vedou k neúspěchu – a jak se jich zbavit

Někdy se nám prostě nedaří podniknout kroky, o kterých víme, že bychom je podniknout měli. Když se takto zaseknete, musíte nejprve zjistit, co vás vlastně blokuje. Musíte si uvědomit, co je příčinou toho, že nemůžete dál.

Ilustrační snímek

1. Apatie

To je nedostatek zájmu a odhodlání. Apatie obvykle přichází, když jsme unaveni. Když nevidíme žádný pokrok ve svém snažení, je snadné se na to vykašlat a prostě to vzdát.

Proti apatii pomáhá uvědomit smysl, pro který žijete. Ten nám říká, že to, na čem pracujeme, je důležité. A také nám poskytuje měřítko našeho pokroku.

2. Strach

Se strachem občas bojujeme všichni. A ačkoli i ti nejúspěšnější podnikatelé někdy cítí úzkost nebo mají starosti, nikdy se nenechají strachem ochromit. Zjistěte, čeho se vlastně bojíte. Jakmile poznáte svůj strach, můžete se s ním vypořádat.

Nad strachem zvítězíte díky odvaze, se kterou se postavíte tváří v tvář všem svým strachům. Odvaha nám dává sílu. Abychom si uvědomili, jakým strachům vlastně čelíme, je dobré využít pomoci mentora. Leckdy totiž nevidíme, čeho se vlastně bojíme – a pravdu o tom, jak to vidí ostatní, nám musí povědět někdo jiný.

3. Prokrastinace

Když neustále odkládáte důležité úkoly, nakonec skončíte zcela demoralizovaní – a navíc aniž byste cokoli dokončili. Pak se dostaví výše zmínění nepřátelé, tedy apatie a strach.

Prokrastinaci porazíte jedině činností, která se zaměří na dosažení vašeho cíle. Jestli se máte pustit do velkého projektu, rozčleňte ho do malých, zvládnutelných kroků. Když takto začnete, prokrastinace nemá šanci, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

4. Máte toho prostě moc

Když se zavážete k více povinnostem, než jste schopni splnit, začnete to všechno šidit a na nic nebudete mít dostatek času. Když se cítíte zavaleni, můžete nakonec psychicky prostě vypnout a na nic ani nesáhnout.

To, co zde pomůže, je soustředění a zaměření se na některý z úkolů. Jde o to, čemu věnujete pozornost. Je to jednoduché a platí to vlastně i obecně: váš život se bude odvíjet podle toho, na co zaměříte pozornost.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success