Cestu k úspěchu většinou zbrzdí obavy

Chtěli byste ve svém pracovním životě učinit nějakou změnu, ale máte obavy? Obava je běžná emoce, která blokuje cesty k úspěchu. Nejistota ohledně toho, co se stane, když se k něčemu odhodláme, nás většinou drží stále přilepené na tom místě, kde už být nechceme. Kvůli obavám zůstává naše vysněná kariéra opravdu jen snem.

Obavy se ale dají překonat. Kdykoliv vám život nabídne nějakou šanci, chopte se jí. Zapomeňte na věci okolo, které by vám bránily, zaměřte se jen na šanci. Ostatní se už nějak poddá. Může to zavánět rizikem, obavou nebo hloupostí, ale jak jinak dosáhnout úspěchu?

Obava je nedostatek sebevědomí. Vzpomeňte si na nějakou činnost, kterou nyní hravě ovládáte a pak si vybavte začátky a svou nejistotu.

Obava je pocit, který vás bude doprovázet při jakýchkoliv změnách. Pokud ale všechny změny odkládáte kvůli obavám, zkuste si jednou sepsat, o co byste přišli a co byste naopak získali, dejte si proti sobě pozitiva a negativa. Možná když uvidíte pozitiva napsané černé na bílém, vaše obavy zmizí. Pak už se můžete soustředit jen na cíl.

Pokud se stále nebudete moci rozhodnout, zeptejte se sami sebe, zda chcete váš život utopit ve váhání a v myšlenkách na to, co by mohlo být, kdyby…

-pk-

Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com