Cesta nahoru závisí na strategickém myšlení

Než dosáhnete na pozici vedoucího projektů, získáváte své zkušenosti jako řadový obchodník. Pokud nejste prodavač, který splní jen dané cíle, můžete se dostat až do vrcholného managementu. Řídit tým a přinášet výsledky však vyžaduje úplně jiné schopnosti než ty, které vás na nové místo dostaly. Jste-li horlivý a úspěšný jako prodejce, ale nemáte žádnou manažerskou zkušenost, bude to pro vás zpočátku těžké. Ale je to ohromná výzva, ne?

Nebojte se říci si o pomoc. Vaše prodejní záznamy a dosavadní praxe je důkazem, že jste důvtipní, motivovaní a jediné, co potřebujete, je někdo, kdo vám pomůže tyto schopnosti přesměrovat na ty, které budete potřebovat k zvládání týmu.

Musíte si uvědomit skutečnost, že všechny aspekty prodeje budou bohatší na problémy, kdy pod sebou budete mít více komplexních lidí. Vaše cesta k úspěchu a vzestup ve vaší společnosti bude velkou mírou záviset na tom, jak váš tým splňuje očekávání a jaké přináší výsledky. Dnes už ovšem profesionálům ve vedoucích funkcích nestačí jen umět dobře prodávat.

Exekutivní schopnost k tomu, aby člověk uvnitř organizace pokročil, závisí hlavně na strategicky myslící osobnosti.

-pk-
Zdroj: Sales & Marketing Management - americký server pro obchodníky a marketéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales & Marketing Management